Alucra'da Teröristler Erzak Aldılar

Alucra'da PKK'lı teröristler köyden tehditle erzak aldılar.

Alucra'da Teröristler Erzak Aldılar
Geçtiğimiz günlerde, Alucra Aydınyayla (Görana) Köyüne gelen PKK'lı teröristler, Köy  İmamı H.K'nin Ortaokula giden oğlu ve arkadaşını ormanda yakalayarak  tehditle kendilerine erzak getirmelerini söyleyerek çocukları köye gönderdiler.
Ailelerinin öldürüleceği ve köylerinin yakılacağı yönünde tehdit edildiği açıklanan çocuklar, kimseye haber vermeden, köyden aldıkları erzakları teröristlere teslim ettiler.
Daha sonra birkaç kez tekrarlanan olayı öğrenen Köy İmamı H.K.  olayı  danışmak üzere bir akrabasını arayıp ne yapması gerektiği konusunda bilgisine  baş vuruyor. Durumu  öğrenen H.K.'nin akrabasının güvenlik kuvvetlerine haber vermesiyle ortaya çıkan  olayın ardından, Aydınyaylalı olan  İmam H.K. zamanında haber vermediğinden dolayı yasal işlem başlatılarak görevinden açığa alındı.
Aydınyayla köyüne gelen PKK'lı teröristlerin, geçtiğimiz ay güvenlik kuvvetleriyle girdikleri çatışmada bir arkadaşları öldürülen gurup olduğu tahmin ediliyor.


Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Gümüşhane, Giresun ve Trabzon illeri kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar kapsamında İçişleri Bakanlığı’nın Aranan Teröristler Listesi Kırmızı Kategori’de başına 4 milyon lira ödül konulan ’Zeynel’ kod adlı terörist Mehmet Yakışır ile yine aynı kategoride yer alan ’Türk Tarık’ kod adlı terörist Barış Öner etkisiz hale getirilmişti. Terör örgütünün sözde ’Karadeniz Açılım Grubu’ndaki sözde ’lider kadro’larının etkisiz hale getirilmesinin ardından ağır darbe alan ve dağılan örgütün geride kalan unsurlarının etkisiz hale getirilmesi için Jandarma Komanda Özel Asayiş Komutanlığı’na bağlı timler operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Timler, ormanlık, eğimli alanda zorlu arazi koşullarında, terörist grubu etkisiz hale getirmek için operasyonlarla iz sürüyor.

SON TEKNOLOJİK SİLAHLAR KULLANILIYOR

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesindeki timler, operasyona çıktıkları arazide, en son teknoloji yerli silah ve mühimmat ile askeri malzemeleri kullanıyor. Türkiye’nin ilk keskin nişancı tüfeği ’Bora-12’ ile Türk yapımı silahlı zırhlı personel taşıyıcı ’Ejder’ kullanan askerler, dağ, taş, dere, tepe demeden araziyi didik didik tarıyor. Operasyonlarda, insansız hava aracı (İHA) ile ATAK ve Kobra tipi askeri helikopterler de kullanılıyor. Güvenlik güçlerinin, kaçış bölgelerini kontrol altına aldığı terörist grubu etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlarını sürdürdüğü belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2018, 17:12

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN TONBUL
HÜSEYİN TONBUL - 6 yıl Önce

Hayinlere memleketimizde geçit yok.Güvenlik güçlerimiz muhakkak hadlerini bildirecektir.Bundan asla şüphemiz yok,güvenimiz tamdır

Orhan torun
Orhan torun - 6 yıl Önce

Karadeniz terörü beslemez hayinleri aninda bildirin yaşama hakkı olmasin

murat demiröz
murat demiröz - 6 yıl Önce

la arkadas gezmeyin oralarda bizim oralar doguya benzemez jandarmadan once bizimkilerin eline duserseniz varya sizi ligme ligme eder deredeki alabaliklara yem ederler yeminle siz hayirdr yaaaa

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205