Yaylalarda Kaçak Yapıya Geçit Yok

Çamoluk Kaymakamı kararlı; yaylada kaçak yapılara geçit yok

Yaylalarda Kaçak Yapıya Geçit Yok

 Çamoluk Kaymakamı Efecan Şahin, Çamoluk yaylalarında son dönemde yapılan kaçak yapıların yıkılacağını söyledi.
Kutluca Köyüne yaptığı ziyarette, bazı vatandaşların  yaylaya gelişi güzel yapıların yapıldığı yönünde yaptıkları  şikayet nedeniyle gündeme gelen; Çamoluk yaylalarında ki kaçak yapılaşma konusunda açıklamalarda bulunan Çamoluk kaymakamı Efecan Şahin, bu tür yapılara kesinlikle müsade edilmeyeceğini ve İmar Barışının ön gördüğü tarihten sonra yapılan tüm kaçak yayla evlerinin yıkılacağını söyledi.
Ayrıca; daha önce yapılan, İmar barışı nedeniyle de onaylanan yapılar etrafına çevrilen  çitlerin de kaldırılacağını açıkladı.
Konu hakkında Çamoluk Haber'e bilgi veren Kaymakam Efecan Şahin, vatandaşların yaylalara yaptıkları evleri hayvancılık amaçlı değil, tamamen turistik amaçlı kullandıklarını söyledi.
Yaylalara 31 Aralık 2017 tarihinden sonra  yapılan tüm yapıların yıklacağını söyleyen Kaymakam Efecan Şahin bu konuda taviz vermeyeceklerini ifade etti.
İmar Barışı nedeniyle 31 Aralık'tan önce yaylaya ev  yapan vatandaşlar müracaat ederek kaçak olan yapılarını kayıt altına aldırdılar.
Çamoluk bölgesinde hemen her köyün yaylası olması ve bu yaylalarında bilinçsizce beton yapılarla talan edilmesi son yılların kanayan yarası oldu.
Köy merası olması nedeniyle, her isteyenin kafasına göre yapıların yapıldığı bir alan oldu yaylalar.
Bir çok bölgede çevrecilerin ve aklı selim insanların uyarılar yaptığı bu kaçak yapılaşma sorununa ilk olarak, Eski Giresun Valisi Dursun Ali Şahin dikkat çekmiş ve  bu konunun gündeme gelmesini sağlamıştı.
Hiç bir uyarının fayda etmediği bu kaçak yapılaşma konusunda, Çamoluk Kaymakamı Efecan Şahin'in ortaya koyduğu kararlı tavrın etkili olması bekleniyor.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2018, 19:55

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Orhantorun
Orhantorun - 5 yıl Önce

Kaçak yapilanma yikilsin doğaya uygun yapilsin hayvancılık yapanlar yapsin herkes kafasına göre yapmasin köy hiyeti bir bölge göstersin oraya yapsinlar

Mert Sevindik
Mert Sevindik - 5 yıl Önce

Dağın tepesinde kuş uçmaz kervan yürümez yere yapı yapsa ne olur yapmasa ne olur? Sanki İstanbul Nişantaşı’nda yapıyorlar. İlçenin bir ton sorunu varken kaymakam kendisine uğraşacak şeyler bulmuş güzel.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205