Çamoluk'un Suçu Ne?

EKONOMİ

"Alucra,Şebinkarahisar ve Çamoluk Giresun'dan ayrılma noktasına geldi"diyen MHPli Yüksel,Trabzon,Sivas ,Ordu ve Gümüşhane arasında sadece Giresun köylerinin dışlandığını belirterek"CHP maalesef muhalefet görevini yapmıyor.Köyleri kendi kaderine bırakmış.4 ilin köyleri yüzde 40 ila 70 arasında teşvik alacak.Ama Sivil Toplum örgütleri dahi bu olayın 4325 sayılı teşvikten daha önemli olduğunu bilmiyor.Çünkü Giresun'da kimse araştırıp sormuyor.Milletvekillerinin dahi olaydan haberi yok.Sadece MHP olarak biz varız.Köy köy dolaşıp kırsaldaki halkı sadece biz uyarıyoruz.AKP ve CHP'nin bu projeden haberleri dahi yok.Bu konuda herkesi Giresun'un haklarını savunmaya çağırıyorum"dedi

Çamoluk'a yapılan haksızlığa sonunda Giresundan da ses geldi. Giresunlu Siyaset ve politikacılarının Çamoluk,Şebinkarahisar ve Alucra'ya olan duyarsızlıkları yıllardır bilinen ve uygulanan bir politika idi.
Geçtiğimiz yıllarda birçok kez gündeme gelen Giresundan Ayrılıp kendi iklim ve coğrafi şartlarına uygun olan illere bağlanma isteklerin de haklı olduklarını zaman bir kezdaha göstermiş oldu.
Üç ile sınır olan (Erzincan, Sivas, Gümüşhane) ve onların iklim şartalrını yaşayan Çamoluk idari olarak Giresun'a bağlı olması, Giresunun da Turizm bölgesinde bulunması nedeniyle, Ne Turizm gelirlerinden, nede Kırsal Kalkınma Projelerinden yararlanabiliyor.Eskilerin tabiriyle "ik arada bir derede" durumunu yaşıyor.
Sonunda MHP Giresun İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yükselde Bu duruma isyan etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kırsal Kalkınmayı destekleme kurumunca Avrupa Birliği ve T.C hükümeti tarafından ortaklaşa finanse edilen ve AB Tarafından katılım öncesi mali yardım aracı olan Kırsal Kalkınmada uygulanacak projelere yaklaşık 106 milyon AVRO (202 Milyon TL) hibe yardımından yararlanacak illerin arasından Giresun'un olmaması büyük tepkiye neden olmuştu.

 İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mehmet Yüksel,düzenlediği basın toplantısında bu haksızlığa isyan etti.
Yüksel Giresun'a yapılan bu haksızlığa karşı asla sessiz kalmayacaklarını belirterek" Giresun Kırsal Kalkınmanın hiçbir projesinde yoktur.Projeye 20 il dahil edilmiştir.Komşu illerimiz olan Trabzon,Ordu,Samsun,Sivas,Tokat ...vb gibi iller vardır."dedi.
 
Yüksel proje tarafından desteklenen branşları ise şöyle sıraladı;
 
1-Süt ve Süt Ürünleri
 
2-Et ve et ürünleri
 
3-Et ve Süt üreten tarımsal işletmeler
 
4-Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
 
5-Meyve ve Sebzelerin işlenmesi -Pazarlanması
 
6-Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
 
7-Kültür Balıkçılığının geliştirilmesi
 
8-Kırsal(Yöresel) Turizm
 
9-Yerel ürünler -Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesi,pazarlanması
 
YÜKSEL AKP'Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI
 
Giresun'un bu kadar dışlanmayı hak etmediğini anlatan MHPli Yüksel,AKP iktidarını göreve çağırarak" AKP Hükümeti Giresunumuzu tarım şehri olmaktan çıkarmış görünüyor.28.07.2010 tarihinde yayınlanan ŞARTLI BAŞVURU İlanında belirtilen iller Kırsal Kalkınmaya hak kazanıyor da Giresun niçin bu listeye dahil edilmiyor.Giresun bir tarım ve hayvancılık şehri değil midir?"dedi
Yüksel şöyle konuştu
"Giresun AKP İL Yönetimi ve sayın Milletvekilleri.Bu listedeki illere Giresun'u da dahil ettirmek için bugüne kadar hangi çalışmayı yapmışlardır.?Yoksa Giresun sanayi şehri olarak mı kabul edilmektedir?Ya da Tarım VE Köy işleri Bakanlığının yayınladığı ilan metninden bilgileri var mıdır?
Özellikle Hayvancılık-Tarım-Yöresel Turizm konusunda ;Trabzon,Ordu,Samsun,Sivas,Tokat illeri bu projeden aslan payını alacaklar.Ama Giresun maalesef....
18-19 Ekim 2010 tarihlerinde Alucra-Şebinkarahisar-Çamaluk -Akıncılar-Gölova ilçelerinde yaptığımız gezilerde halkla sohbetlerim de edindiğim kanaate göre ;Sivas-Erzincan ve Gümüşhane illerine sınır olan Giresun hudutları içindeki köyler tarımsal teşviklerden yararlanamazken yukarıda adı geçen illerin sınırları içinde kalan köyler yüzde 40-70 oranında teşvik almaktadırlar.Kelkit ırmağını müşterek kullanan Gümüşhane,Erzincan,Sivas ve Tokat köyleri teşvikten yararlanırken Giresun sınırları içinde kalan köyler yararlanamadığı için bu durumdan fazlasıyla muzdariptirler.
 
Şartlı ilan metni incelendiğinde AKP il Yönetimi ve İl genel Meclisi üyeleri tarımsal kalkınma konusunda yeterli çalışma yapmadıkları ve böyle bir bilgiye sahip olmadıkları görülmektedir.
 
Ana muhalefet partisi olan CHP İl Yönetimi ise gerekli özeni ve duyarlılığı göstermeyerek iktidarı uyarma görevini yerine getirememiştir.Bu konuda hazırlıksız ve hiçbir çalışma yapmadığı görülmektedir.
MHP il Teşkilatı ve MHP Grup Başkanı olarak ben üzerimize düşen muhalefet ve UYARI Görevimizi 30.07.2010 tarihinden beri gerek basın toplantılarıyla gerekse Giresun İGM gündemine getirerek kamuoyunu ve sayın Milletvekillerimizi bilgilendirmeye çalıştık.Basınımız aracılığıyla ve ilçe ve köy sohbetlerimizle halkımızı bilgilendirmeye çalıştık.Ne yazık ki referandum çalışmaları dolayısıyla etkili olamadık.Bu konu CHP'nin gündemine ise hiç girmedi.
AKP il Yönetimini ve Hükümetini birkez daha uyarıyoruz.
 
Çamoluk,Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerimizin halkının ,Giresun ilinden ayırılarak Kelkit Irmağının karşısındaki illere bağlanıp teşviklerden pay alma istediğinin önüne nasıl geçilecek.Bu konuda acilen çalışmalar yapılarak Giresun'un hakkı olan AB Kırsal Kalkınma projesinden pay alınmasının sağlanması ve bu konuda yatırım yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin Giresun'a gelmesi teşvik edilmelidir.
Son söz olarak uyarıyorum .YÖRESEL TURİZM GELECEĞİN EN GÖZDE YATIRIM ALANI OLACAKTIR.FIRSATI KAÇIRMAYALIM.YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR.
Kaynak Giresun Aktuel
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.