Çamoluk Kuru Fasulyesinde Hasat Zamanı.Çamoluk Kuru Fasulyesinde Hasat Zamanı.

Çamoluk yöresinin tescilli ürünü olan şeker fasulyesinde hasat başladı.

Çamoluk Kuru Fasulyesinde Hasat Zamanı.Çamoluk Kuru Fasulyesinde Hasat Zamanı.


Çamoluk ve çevresinin organik tarım çalışmalarında lokomotif görevini yapan, Çamoluk kuru fasulyesi özellikle rakımı düşük olan bölgelerde 
hasat edilmeye başlandı.
Çamoluk Belediyesi de yaklaşık 50 dönümlük bir alana ektiği şeker fasulyesininin hasadını yaptı.
Çamoluk Yazılar Mahallesi ile  TOKİ konutları arasındaki araziye ekilen fasulyelerin hasadı  yevmiyeci (ırgat) kadın işçiler tarafından yapıldı.
Yaklaşık 15 kadının çalıştığı tarladan toplanan şeker  fasulyeleri 3 gün kurumaya bırakılıp daha sonra patoza vurularak kullanıma hazır hale gelecek.

Konu ile ilgili bilgi, veren Çamoluk Belediye Başkanı Ergün Bakırhan seçimlerden sonra göreve geldiklerinde, hiç bir hazırlık yapmadan hozan tarlaya ekim yaptıklarını ancak umduklarından fazlasını elde ettiklerini söyledi.
Başkan Ergün Baklırhan, seneye daha büyük ve işlenmiş bir alanda ekim yaparak, bu tarlalarda çalışacak kadınları da yılın on iki ayı istihdam edeceklerini söyledi.
Biresysel ekim yapacak vatandaşlara da bu konularda destek verecekerini açıklayan Belediye Başkanı Ergün Baklırhan,Çamoluk Kuru Fasulyesinin tanıtımını  ülke genelinde yapacaklarını  açıkladı.

Çamoluk Kuru Fasulyesinin hasat vedeosunu izlemek  için TIKLAYIN

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2024, 23:22

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE

banner200

banner205