Hürriyet Mahallesinde Ağaç Katlima Tepki Büyüyor

Hürriyet Mahallesinde Ağaç Katlima Tepki Büyüyor

Yaklaşık 30 yıl öncesinden Hürriyet Mahallesinde milli emlak'a ait araziye dikilen ceviz ve dut ağaçları şikayet olduğu gerekçesi ile kesilerek telef edildi.

30 yıl önce hayır sahipleri tarafından dikilen ve günümüze kadar sağlıklı bir şekilde  ulaşan ağaçlar için, zarar görmemesi adına çevresinin  teller ile çevrildiği açıklandı.

Tel ile çevrilme işinden rahatsız olan bir vatandaşın şikayetçi olduğu ve tellerin sökülmesi yönünde karar alınarak uygulamaya konulduğu dile getirildi.

Telleri sökmeye gelenlerin, 30 yıllık ağaçları da, ellerinde herhangi bir karar olmamasına rağmen sökerek telef ettiklerini açıkladılar.

Konu ile ilgili olarak Çamoluk Haber'e bilgi veren mahalle sakinlerinden Adem Düzyurt, ağaçların mahalle sakini hayır sahipleri tarafından dikilerek günümüze kadar geldiğini,

korunması için çekilen tellerin şikayet konusu olduğunu, teller için mahalleye gelen Çamoluk Kaymakamlığı personelinin kendi kafasına göre "onu da kes bunu da kes " diyerek talimat verip ağaç katliamına sebep olduklarını söyledi.

Adem Düzyurt, konuyu yetkili mercilere şikayet ettiklerini, Çamoluk Kaymakamı Faruk Carfi'nin  olay yerine gelerek inceleme yaptığını söyledi.

Adem Düzyurt, Çamoluk Kaymakamı sahada inceleme yaparken, alanda bulunan bazı kişilerin kendisine saldırdığını ve bu saldırı sonucunda da darp raporu alarak saldıran  kişiler hakkında şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Alucra Cumhuriyet savcılığına da şikayette bulunduklarını söyleyen Adem Düzyurt, konuyu sonuna kadar takip edip, sorumluların gerekli cezaları alması için çalışcaklarını söyledi.

30adet yetişkin ceviz ağacı ile 20 adet yetişkin dut ağacının kesilmesine Hürriyet Mahallesi sakinlerinin yanında Köroğlu Mahallesi Dereneği de bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Köroğlu Mahallesi Derneği yaptığı açıklamada: 

"Köroğlu köyümüzün bir parçası olan Hürriyet mahallemizdeki ortak alanlardaki yaklaşık 40 yıllık meyve ağaçlarının acımasızca katledilmesini şiddetle kınıyoruz dernek yönetimi olarak yapılan bu kıyımı yapan kişi veya kişler hakkında yasal işlem başlatılacak olup takipçisi olacağız.

Hürriyet mahallesi’nde oturan kıymetli köylülerimizin herdaim yanında olduğumuzu belirtmek isteriz". dedi

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2024, 16:36

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zekeriya tepeyurt
Zekeriya tepeyurt - 2 gün Önce

Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim diyen fatih sultan mehmedin torunları bunu yaparsa kime nw diyeceğizki, suçlular cezasını mutlaka çekmeli, yazık değilmi o güzelim ağaçlara kolaymı yetişiyor bir ağaç .

Zekeriya DÜZ
Zekeriya DÜZ - 2 gün Önce

Çamoluk habere. Ve Köroğlu Mahallemizin dernek yönetimine Köroğlu Mahallesi sakinlerine duyarlılık göstermelerine Hürriyet mah olarak teşekkür ediyoruz inşAllah cezalarını bulacaklar çamoluğun yüzkaraları Devlet bir ağaçsa sen dik kampanyasını böylemi destekliyor anlamış değiliz bu yeşillik doğadaki canlıların faydalanası için dikilen meyva ağaçları kesilmesine sebep olanların Ceabi Allah kat kat belalarını versin İnşAllahhh Aminnn

Çamoluk sevdalısı
Çamoluk sevdalısı - 17 saat Önce

Yeniköy'ün berdiye yaylasında dönemin belediye başkanının desteği ile olan yayla mera alanında yapılan kıyıma da aynı şekilde tepki verilmeli ve samimiyet gösterilmeliydi.

Her ne olursa olsun doğaya verilen zarar kabul edilemez.

#kınıyoruz#

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205