30.ÇAMOLUK BAL FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI

Bu yıl 30'uncusu düzenlenen Çamoluk Bal Festivali görkemli bir açılış ve birçok etkinlikle gerçekleştirildi.

30.ÇAMOLUK BAL FESTİVALİ COŞKUYLA KUTLANDI

Bu yıl 30'uncusu düzenlenen Çamoluk Bal Festivali görkemli açılışla 23 Ağustos Cuma günü başlayıp 25 Ağustos Pazar günü akşamına kadar sürdü. Pazar yerine kurulan esnaf ve STK dernekleri birbirinden leziz yöresel tatlarla misafir bölge halkına gıda hizmeti bulunurken esnafın yüzü de gülmüş oldu. Bal Festivalinin simgesi Ağalık yarışı 650 Bin Türk Lirasıyla rekor rakamla Çamoluk'lu iş adamı, ve aynı zamanda Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği genel başkan yardımcısı Oktay Bakırhan'ın oldu. Genç girişimci başkan ağalığı babası üç dönem üst üste ağalık ünvanına sahip, Ergün Bakırhan'dan almış oldu.

Çamoluk Belediyesi, Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği, ve Çamoluk Arıcılar birliği'nin ev sahipliğinde düzenlenen 30'ncu Bal Festivali Gölpark'ta gerçekleşti. Sunuculuğunu Hüseyin Yetimova ve Aytaç Öksüz'ün yaptığı ve Türk Halk müziği sanatçılarının sahne aldığı program 23 Ağustos 2024 Cuma günü başladı ve 25 Ağustos 2024 Pazar günü gece geç saatlere kadar devam etti.

23 Ağustos 2024 cuma günü sanatçılar sahne alırken 25 Ağustos 2024 Pazar günü, protokol açılışı, bal yarışması ve festivalin simgesi haline gelen bal ağalığı yapıldı. Protokol açılışına Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, TBMM Amiri İstanbul Milletvekili Giresun'un evladı Hasan Turan, Giresun Milletvekili Nazım Elmas, İlçe Kaymakamı Faruk Carfi, Çamoluk Belediye Başkanı Ergün Bakırhan, Alucra Belediye Başkanı Faruk Demirağ, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk, Gölova Belediye Başkanı Tevfik Ayan, Şiran Belediye Başkanı Abdülbaki Kara, Akıncılar Belediye Başkanı Murat Sevinç, Suşehri Belediye Başkanı Ahmet Ayhan Kayaoğlu, STK Başkanları, Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, yönetim kurulu, Muhtarlar, Muhtarlar Derneği Başkanları, İş İnsanları ve uzaktan yakından Kelkit Vadisinde Çamoluk ilçesinin seven herkes katıldı.

Protokol konuşmalarında Vali Mehmet Fatih Serdengeçti Çamoluk ilçesinin coğrafyasının ve ürünlerinin önemine değindi

Milletvekili Prof.Dr Nazım Elmas Çamoluk Balının ve ürünlerin önemine, tarımın önemine değindi. Milletvekili Hasan Turan Bölge halkının çalışkanlığına değindi.

Bal yarışmasında 1.Bal 200 bin TL ye Şükrü Yenice tarafından alıcı bulurken 2. Bal Aziz Kaleci tarafından 51 bin TL' ye alıcı buldu. 3. Bal ise 36 Bin TL den Eyüp Karagöz tarafından alıcı buldu.

AĞALIK İSE ŞANLI BİR ŞEKİKDE BABADAN OĞULA DEVREDİLDİ

Yıllardır Bal Ağası olarak seçilen ve ilçeye katkı adına aralığa büyük bedel ödeyen Ergün Bakırkan bu dönem ağalığı oğlu Oktay Bakırhan'a devretti.

650 bin TL Ağalık Bedeli verildi. Yöresel ve ulusal sanatçıların müzikleriyle etkinlik sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2024, 13:36

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205