Neden Çamoluktan Öğrenci Yok?

Giresunda yapılan Hafızlık Merasiminde Çamoluktan öğrenci yoktu

Neden Çamoluktan Öğrenci Yok?

 

Giresun ve  ilçelerindeki Kur'an Kursların dan mezun olan Hafız öğrencilere, Hafızlık icazeti verildi.
Çamolukta da Kur'an Kursu olması vede Hafızlık eğitimi veriyor olması nedeniyle haberi hazırlar iken içlerin de Çamoluktan öğrenci varmı diye baktığımızda olmadığını gördük ve Çamoluk Kuran Kursunu aradık.Aldığımız cevap içler acısı. İki öğrencinin mezun olduğunu ve onlarında imtihanı kazanamadıkları yönünde oldu. Yaklaşık Hafızlık bitirme süresinin normal olarak  2-3 yıl arasında olması gerekirken Çamoluktaki öğrenciler 5 yılda bitiriyor vede aldıkları puanlar ortalamın çok altında olması. Çamoluklu olarak bizleri çok üzdü. Bu konuyla ilgilenirken karşımıza daha vahim bir durum çıktı.

Çamoluk Kuran Kursu kapanıyormu?

 2010 - 2011 Eğitim yılı başlamış olmasına rağmen Çamoluk Kuran Kursuna öğrenci kayıt olmadığı, bu sebeple öğrenci olmadığından dolayı Kurs'unda resmi olarak kapatılabileceği konuşuluyor.
Bu konudaki araştımalarımız devam ederken...

Hafızlık Merasimi 19 Eylül Spor Salonunda Yapıldı

Giresun Müftülüğü'nce 19 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen 'icazet töreni'nde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın Bir konuşma yaptı.Yaptığı konuşmada,
, "İslam'ı tanımak dünyanın en büyük nimetidir." dedi.
 İslam denilince akla Kuran- Kerim'in geldiğini belirtti. Aydın, "Kuran'ı tanımadan, O'nu anlamadan ondan yararlanamayız. Kur'an bize genel çerçeveler sunar. Bu çerçevelerin içini doldurmamız lazım." diye konuştu.
Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her dönem insanın kendi kültürlerinin öngördüğü kalıplara göre kuralları oluyor. Bu kültürel kayıpları Kuran'la örtüştürerek güncelleme, yenileme, insanileştirme bizim görevimizdir. Kuran'ı anlama görevi öyle çokta kolay bir görev değildir. Bu çerçevenin içini doldurmak aklımız kullanmayı, dininin peşinden koşmayı, bilimsel bilginin peşinden koşmayı, o bilimsel bilgileri kullanmayı gerektirir. Bugün, Müslümanlar bunu yapamadıkları için Kuran'dan uzaklaştılar. Kuran'ın nurundan uzaklaştılar."
Kuran'ın ilk emrinin 'oku' olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın, "Sadece 'oku' diyor, ama neyi okuyacağımızı söylemiyor. Faydalı olacak her şeyi okumalıyız. Fakat bugün İslam alemi okumuyor. Bugün en az okuyan ülkeler İslam ülkeleridir. Çocuklarımızı cahil bıraktığımız sürece onlarla Kur'an arasında duvar örmüş oluruz. Yeterince gelişmemiş bir insan Kuran'ı anlayamaz. Cahil bir insan Kuran'ın içeriğine vakıf olamaz. Okuyan bir toplum olduğumuz zaman Kuran'ı daha iyi anlayıp daha iyi yorumlayabilir, daha iyi yaşayabiliriz. Kur'an öyle bir derya ki defalarca okunan ayeti tekrar okuduğunuz zaman size bambaşka bir anlam sunar." dedi.
Ayrıca Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın yaptığı konuşmada "Dingörevlisi itici değil çekici olmalıdır." diye konuştu.
Törende, hafız öğrenciler tarafından Kuran-ı Kerim, ilahiler ve şiir okundu, dualar edildi. Tören, 42 hafızın taç giymesi ve diplomalarının verilmesiyle sona erdi.
İcazet törenine Giresun Vali Yardımcısı Osman Demir, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Giresun Müftüsü Necati Akkuş, Giresun Emniyet Müdürü Cemal Levent, müftülük personeli ile davetliler katıldı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
muhsin ünlü
muhsin ünlü - 14 yıl Önce

Musin Bey yorumunuz Kriterlerimize uymadığı için yayınlanmamıştır.

zübeyir
zübeyir - 14 yıl Önce

Din eğitimi veren kurumların durumu ortadayken idareci eğiitimci ve halk olarak omuz omuza verip bu kurum ve kuruluşları bir adım daha ileri nasıl götürürüzün tartışılması gerekirken çamoluktaki durum içler acısıdır birileri kalkıp gelin hep birlikte burayı ayağa kaldıralım diyor birileri de şahsi hesap ve menfaatlerinden dolayı kapatmaya çalışıyor. şimdi sormak gerekir durum böyleyken o öğrenciler arasında neden çamoluk kuran kursundan birileri olsun ya da daha doğrusu nasıl olsun?

ahmed arif
ahmed arif - 14 yıl Önce

ÇAMOLUK LUNUN DERDİ EĞİTİM DEĞİLDE ONDAN.HER GÖSTERGE,SINAV SONUCU KAYBETTİĞİMİZİ İLAN EDİYOR.YİNE YENİLDİK EY HALKIM,YİNE EZİLDİK.SEÇİMMİŞ,REFRANDUMMUŞ,SOSYAL FAALİYETMİŞ,DERNEKLEŞMEYMİŞ MİŞ MİŞ.EĞİTİM HAYATINDA KAYBETMEKLE GELECEĞİNİ KAYBEDEN GENÇLERİN ELLERİNDE GELECEĞİMİZ KAYBOLUYOR.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205