Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından inşa edilecek Çamoluk Gücer ve Kutluca Göletleri için gerekli kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla kamu yararı kararı alınması hususunda olurlar düzenlendi. DSİ Genel Müdürlüğü’nce düzenlenerek Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu’na sunulan olurlar Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından aynı gün imzalandı.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından kamulaştırma yapılabilmesi için olur verilen Çamoluk Gücer Göleti ile bin 610 dekar, Çamoluk Kutluca Göleti ile de 719 dekar araziye su temin edilecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tesislerin hizmete alınmasıyla yöredeki çiftçilerin aynı topraklardan daha fazla gelir elde edeceklerini ifade etti.
Kaynak: Aydındere
Yol kenarında bir TARLANIZ var, ancak bu tarlanın suyu yok. Oysa basit bir TEKNİK ile, bu tarlanızda çok rahat meyve ağacı yetiştirebilirsiniz. Tarlanıza ağaçları dikmeden önce, her iki meyve aralığına denk gelecek şekilde BİR METRE ENİNDE, BİR METRE DERİNLİĞİNDE tarlanızın boyuna HENDEK KAZIYORSUNUZ, yani iki ağaç arası 6 Metre olduğunu düşündüğümüzde üç metre boşluğa hendeği kazıyoruz. Bu hendekler TARLANIN HER YERİNE kazıyoruz ve en sonunda fazla su tarladan tahliye ediliyor. Suyu, yola yağan yağmurdan temin ediyoruz. Yola yapacağımız ufak bir çukur ile suyu tarlaya akıtıyoruz. Temmuz ayında M2'ye 15 litre yağmur yağdığını ve en dar yol üç metre olduğunu, 200- 300 metrelik bir yoldan akan suyu hesapladığınızda, ciddi bir su temini ettiğinizi göreceksiniz. Hendekler TAM DOLDUĞUNDA BİR AY HİÇ YAĞMUR YAĞMASA DAHİ, ağaçlarınızın su ihtiyacı karşılanmaktadır. Bilindiği gibi, en organik su, YAĞMUR SUYUDUR. YAĞMUR SUYUNU MUTLAKA DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKLİ.....