Giresun'da 2011 yılında kurulan KOSGEB, Giresun Hizmet Merkezi Müdürlüğü, kuruluşunu hızlı bir şekilde tamamlayarak başarılı çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.
KOSGEB İcra Komitesinin onayı ile 21 Eylül 2011 tarihinde yetki devri alarak fiilen kurulan müdürlük; Vali Dursun Ali Şahin’in katkı ve destekleriyle, 2011 yılında kurulma kararı alınan diğer 19 adet müdürlük arasında kuruluş sürecini ilk sırada tamamlama başarısı göstererek iki uzman ve üç destek personeli ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
KOSGEB Giresun Hizmet Merkezi Müdürlüğü; 87 kişilik konferans/eğitim salonunu da içeren hizmet binası, teknolojik altyapısı ve tecrübeli kadrosu ile ilimize özveri ile hizmet sunmaktadır.
2011 yılında kuruluş sürecini hızla tamamlayan Müdürlük, 2012 yılında da yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. 2010 yılında ilimizde KOSGEB’den sadece 80 bin TL civarında destek kullanılmış olmasına karşın, tüm destek programları kapsamında 2012 yılı içerisinde 4 milyon TL düzeyinde destek kullandırılması planlanıyor.
Müdürlük kuruluş sürecini tamamladıktan sonra 2011 yılı sonunda çalışmalarına başlayarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri (UEG) ve KOSGEB Yeni Girişimci Desteği (YGD) alanında çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyor.
2011 yılı içerisinde Müdürlüğün onayı ile İŞKUR Giresun İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iki adet UGE programına ek olarak, 2012 yılı Ocak ayı içerisinde KOSGEB Hizmet Binası eğitim salonunda iki adet UGE programı daha düzenledi.
Müdürlük tarafından 2012 yılı içerisinde sekiz adet daha UGE programı düzenlemesi ve bu eğitimlere 240 kişinin katılım sağlaması, yine Eynesil Kaymakamlığı ve Görele Omurilik Felçlileri Derneği tarafından da birer adet UGE programı düzenlenerek 60 kişinin daha bu eğitimden faydalanması planlanıyor.
UGE programını başarıyla tamamlayarak işini kuran 70 civarında girişimci, KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden faydalanmaya başlarken, bu girişimcilerin kurdukları işletmeler için 2012 yılında yaklaşık 2 milyon TL destek ödemesi yapılacak.
KOSGEB tarafından 2011 yılı içerisinde ülkemizde yaşanan doğal afetler, harp, genel grev, yangın, halk hareketleri, terör vb. durumlardan etkilenen ve bu durumu ilgili resmi makamlardan belgeleyen, KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlamak amacıyla Acil Destek Kredisi programı hazırlanmıştır. İlimizde 400’den fazla işletme bu krediden faydalanmak üzere başvuruda bulunmuş, en az 300 işletme kredi kullanımını tamamlamış ve yaklaşık 30 milyon TL tutarında kredi kullanımı gerçekleşmiş, bu kredilerin faizi KOSGEB tarafından karşılanmıştır. Türkiye genelinde, Acil Destek Kredisi kullanım sıralamasında ilimiz üçüncü sırada yer almaktadır.
Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip işletmelerin ve girişimcilerin desteklendiği Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, ilimizde ilk kez uygulanmaya başlamış ve üç adet Ar-Ge Projesi için KOSGEB Giresun Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından destekleme kararı alınmıştır. İlimizde 2012 yılı içerisinde 450 bin TL tutarında Ar-Ge desteği kullandırılması planlanmaktadır.