Aldığı coğrafi işaret tescil belgesi ile son yıllarda adını duyuran çamoluk kuru fasulyesi için ekim çalışmaları başladı. Yapılan üretimle bugüne kadar ancak iç talebi karşılayan çamoluk kuru fasulyesi yeni yapılan destekleme çalışmaları ve ekim sahaları ile hedefini 400 tona çıkardı. Konu ile ilgili Çamoluk Belediyesi sosyal medya hesabından geniş kapsamlı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada:
''Coğrafi İşaret Tescil belgesi alındıktan sonra, son yıllarda en gelir getirici ürünlerimizden olan Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi üretim sezonu başlamıştır.
4 aylık bir süreçden sonra hasadı tamamlanan ve satışa hazır olan kuru fasulyemiz daha hasadı yapılmadan siparişler alınarak satılmaktadır.
İlçemizde yaklaşık rekolte 50 ton civarındadır ve kendi iç piyasada bu ürün satılmaktadır. Üretimi yaygınlaştırarak 4 yıl içinde rekolteyi 400 tona çıkartılması hedeflenmektedir. Pazar sıkıntısı olmayan fasulyemiz organik üretim yapıldığında 30 İla 35 TL civarında satılmaktadır. Bir dekar alandan normal şartlarda 180 İla 200 kg, sırık veya askı sistemi yapıldığında 350 kg ürün alınabilmektedir.
Bu sebeplerden dolayı bütün halkımıza çağrımız, aile bütçesine katkıda bulunmak ve kendi istihdamını sağlamak için halkımıza çağrımız, gelin kuru fasulye ekimi yapın diyoruz.
Çamoluk Belediyesi olarak üretime ve istihdama dayalı projelerin neferi ve sonuna kadar destekcısiyiz.
Bu vesileyle ile bütün çiftçilerimize hayırlı, bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum.'' ifadelerine yer verildi.
Bir kurufasulye sever olaraktan istanbulda birçok restaurant ta kurufasulye tatmış biri olaraktan lezzet bakımından tabi pişirmede önemli ilçemizin ürünü olan kurufasulye gercekten tat bakımından mükemmel inşAllah hem üreticiler hemde tüketiciler olarak kıymetini biliriz reklamını da ticaretini de iyi yaparız...