Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Ordu Giresun Havaalanı’nda dolgu çalışmalarının başladığını ifade etti.
1992 yılında ortaya atılan ve aradan geçen 19 yılda 3 cumhurbaşkanı, 11 başbakan, 15 ulaştırma, 15 bayındırlık bakanı eskiten Ordu-Giresun Havaalanı'nın iki ilin ortak hayali olduğunu belirten Milletvekili Canikli, “Adalet ve Kalkınma Partisi havaalanı projesinde farkını ortaya koymuştur. Bazılarının hayal edemeyeceği şeyleri biz hayata geçiriyoruz. İnşallah 2014 yılında havaalanında istifade edeceğiz” dedi.
Havaalanında 22 Temmuz 2011'de temelinin atılmasının ardından aylardır süren deniz sondajları tamamlandı. Sondajın tamamlanmasının ardından kaya dolgusunun yapılabilmesi için bir süredir gerçekleştirilen taş ocağı çalışmalarında, Gülyalı ilçesi Turnasuyu mevkisindeki Divani Deresi kenarında 45 dönümlük arazi satın alındı. Taş ocağından alınan dolgu malzemesinin denize dökülmesine başlandı.
ÇEK YASASINDA İKİ TARAFIN HAKLARI KORUNACAK
Çek konusunun sosyal bir problem olduğunu kaydeden Canikli, 600 bin dosya bulunduğunu ifade etti.
Her kesin dolandırıcı olarak görülmemesi gerektiğini belirten Canikli, iki tarafından mağduriyetler yaşadığını iki tarafından haklarının korunarak meselenin çözümüne gidileceğini ifade etti.
YENİ TTK AÇIKLAMALARI
Canikli, yeni Türk Ticaret Kanunu’na ilişkin bazı yoğun şikayetlerin haklı olduğunu ve bunlarla ilgili bir düzenlemenin söz konusu olacağını söyledi.
TTK’nın çok kapsamlı bir kanun olduğunu belirten Canikli, “Bu bütün siyasi parti gruplarının mutabakatıyla çıkarılmış bir kanun. Bu siyasetin müdahale etmeyeceği anlamına gelmez. Hayatın içinden gelen tepkilere daha hassasiyet içinde olan siyaset kurumunun müdahale etmediği anlamına gelmiyor.
TTK, yeniden, sıfırdan yazılıyor. Bu tip kanunlar yazılırken, uygulamayı görmeden yürürlüğe pat diye koymak mümkün değil. Bunun büyük sakıncaları ortaya çıkabilir. Öngöremediğiniz ve telafisi mümkün olmayan sıkıntıları beraberinde getirebilir. Bu nedenle, bu kanun ocak ayında uygulandı ama yürürlüğe girişi temmuz ayında. Bunun sebebi, bu süreç içinde yayınlansın ve ilgili tüm kesimler bunu tekrar tekrar okusun, değerlendirsin. Burada uygulayıcı sadece piyasa değil. Yargı sistemi, hakim ve savcılarımız, ticaret erbabı, şirketler, mali müşavirler, avukatlar, akademisyenler... Yani bütün ilgili kesimler bu süre içerisinde, ortaya çıkması muhtemel sıkıntıları belirlesinler ve bizimle paylaşsınlar. Bu yasa, nasıl yasalaşma sürecinde bu hale gelmişse, o mekanizmadan tekrar geçerek, gözden geçirilmesi gerekenler varsa bu kararlar verilsin, uygulamaya geçilsin.
Dolayısıyla yasanın uygulamaya geçmesi açısından boşluk, zaman dilimi bilerek bırakıldı. Nitekim şu anda, yoğun biçimde taraflar geliyor, sakıncalı gördükleri kısımları bize intikal ettiriyorlar. Adalet bakanlığımıza, bizlere rahatlıkla bunu yapabilirler.
Bilim kurulumuz bunlara bakacak. Yine diğer siyasi partilerle mutabakatı arayacağız.
Sıkıntıları giderecek tarzda, bize gelen şikayetleri de dikkate alarak, temmuzda inşallah yürürlüğe girecek. Ertelenmesi de söz konusu değil” dedi.
"ŞİKAYETLER HAKLI, DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNÜYORUZ"
Canikli şunlara yer verdi; “Çoğunlukla; şirketlerin yönetimle ve sorumlulukla ilgili şikayet ve sıkıntılar var. Bir de şirketlere daha fazla maliyet ve külfetle ilgili sıkıntılar var. Hepsini değerlendiriyoruz. Piyasadaki gelişmeleri ve realiteyi takip ediyoruz. Elbette tek başımıza bir şey söylemek gibi imkanımız yok şu anda. Dediğim gibi bilim kurulumuz bakacak ve mutabakat gerekecek. Ancak ondan sonra değişiklikler monte edilecek.
Bunlardan bazılarının, düzeltilmesi gerektiği söylenen kısımlarda, ben de haklı olduklarını düşünüyorum. Gözden geçireceğiz.”
Giresunekspres
GİRESUN'a yapılacak HAVAALANI çamoluk ilçesi ile hiç alakası yok. Gerek mesafe ile ve gerekse ulaşım yolunun engebeli oluşu GİRESUN ile her türlü iletişimimizi zorlaştırmaktadır.
Bizler 21.ci yüz yılda hala TOZLU STEBİZE YOLLARDA ulaşım sağlarken, GİRESUN'a yapılan havaalanını MANŞET YAPILMASINI ANLAYAMADIM.
Özellikle ÇAMOLUK'ta GRUP ZAGPA YOLU DİYE TABİR EDİLEN yol yıllardır hayata geçiirilemedi. Bölgedeki HES PROJE çalışmaları ise tam bir rezalet ve iyi kötü var olan YOLUMUZUDA BOZDULAR ve öyle sanıyorum ki daha bu köylü çok bekleyecek ASFALT YOLU.
YÖRE DERNEKLERİ festivallerden ve KARTVİZİT yapmaktan böyle HAYIRLI işlere imza atamamakta.
1985 yılında DENİZLİ ilinde adamlar TARLASINA ASFALT YOLDAN GİDERKEN bizim yöre ne yazık ki traktör üzerinde toz yutmakta....