Kutluca'ya Hanım Ağa

Kutluca köyü derneğinin düzenlediği yayla şenliğinde ağalık yarışı kıran kırana geçti.

Kutluca'ya Hanım Ağa

19 Haziran 2024 Çarşamba günü Berdiğe Dağı Kutluca Köyü Sarıçiçek Yaylasında Kutluca Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği yayla şenliği gerçekleşti. Köylülerin yoğun katılımı ile gerçekleşen şenlik sanatçıların türküleri, horonlar ve ağalık yarışı ile icra edildi.

Halk ozanları Erol Ergani ve Zeki Erdali'nin sahenleri ile başlayan şenlik Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Meşe'nin sunumu ve misafirlerin katılımı ile devam etti. Nazmi Can'ın da sahne aldığı şenliğe Çamoluk Kaymakamı Faruk Carfi, Çamoluk Belediye Başkanı Ergün Bakırhan, Çamoluk İlçe Emniyet Amiri, Çamoluk İlçe Jandarma Komutanı, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, Çamoluk Eski Belediye Başkanı Fatih Düz, Ak Parti Çamoluk İlçe Başkanı Davut Çukuryurt, CHP İlçe Başkanı Uğur Nazlı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Fikret Tepetam, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mehmet Kesik, Ataşehir İnönü Mahallesi Muhtarı İbrahim Kesik, Pendik Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Güleç, Giresun İl Genel Meclis Üyesi Yakup Urtaç, Kılıçtutan Köyü Dernek Başkanı Selim Varıcı, Usluca Köyü Dernek Başkanı Recep Yüksel, Yeniköy Dernek Başkanı Halil İlme, Çakılkaya Dernek Başkanı Muhsin Lortoğlu, Dulundas Dernek Başkanı Hafız Bakırhan, Alucra Köklüce Köyü Dernek Başkanı Selami Kundak, Akyapı Köyü Dernek Başkanı Mesut Başkan katıldı.

Kutluca Köyü Dernek Başkanı Şakir Duvarbaşı'nın açılış konuşması ile başlayan programda Çamoluk Kaymakamı Faruk Carfi, Çamoluk Belediye Başkanı Ergün Bakırhan ve Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik'in selamlama konuşması yaptılar. Programda Kutluca Köyü Derneğine hizmetleri sebebi ile de plaketler dağıtıldı.

Kutluca Köylülerinin ilgisi ile gerçekleşen şenliğin en heyecanlı kısmı ağalık yarışı oldu. Ağalık yarışı 2023-2024 Kutluca Köyü ağası iş adamı Ahmet Ortayol'un eşi Gülhanım Ortayol ile diğer yarışmacılar arasında kıyasıya bir rekabet ile geçti. Kutluca Köyü ağalığını 375 bin Türk Lirası ile Gülhanım Ortayol kazandı.

Ağalık yarışı, Nazmi Can'ın sahnesi ve Fikret Çukuryurt davul zurna ekibi eşliğindeki horonlar sonrası yoğun istek üzerine tekrar sahne alan halk ozanları türkü ve atışmalar ile programı sonlandırdılar.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2024, 20:47

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Canan
Ahmet Canan - 2 ay Önce

Kardeşim, Kutluca köyümüz'de bile "kadın erkek eşitliği" baskın gelmiş ne diyelim. Riya yapmadan hayır yapmanın bir yolu yok mu? yazık...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205