Köroğlu Mahllesine Örnek Kültür Merkezi

Köroğlu Mahallesi Köy Konağı ve Kültür Merkezine kavuşuyor.

 Köroğlu Mahllesine Örnek Kültür Merkezi

Köroğlu Mahallesi  Derneği  Köroğlunda atıl durumda olan,  Köroğlu Mahallesi  İlkokul binasını restore ettirerek  modern bir Kültür Merkezi  ve Köy konağına dönüştürdü.
Yapımına 1948 yılında başlanan ve 1950-1951 yılında eğitime başlayan İlkokul binası zamanla köylerde yaşanan göç  nedeniyle  ortaya çıkan taşımalı sistemle birlikte 1993 yılında eğitime son verilerek kaderine terkedildi.
Köroğlu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği, 2011 yılında programına aldığı atıl durumdaki okul binasını, 2013 yılında tadilata alarak, 6 ay gibi kısa bir sürede bitirme aşamasına getirdi.
Özellikle Köroğlu Mahallesinde yapılacak olan, düğün töreni,cenaze merasimi ve toplantılarda kullanılması düşünülen Köy Konağı ve Kültür merkezi  iki bölümden oluşuyor.
Birinci bölüm, 2 salon 1 mutfak 2 tuvalet ve banyo olarak faaliyete geçecek.
İkinci bölüm ise, daha ziyade konaklama için düşünülmüş. Özellikle Cenaze yada başka bir program için Mahalleye gelip de konaklama yeri olmayanların faydalanabileceği bir bölüm.
Bu bölüm daha önce Okul Lojmanı olarak kullanılan kısım.
Burada da 2 adet misafir odası,banyo,mutfak,ve tuvalet bulunuyor.
Köy Konağı ve Kültür Merkezi   bahçe düzenlemesi için, yaklaşık  330 Kamyon toprak döküldüğü ve çevresine de 420 mt. Taş duvar örüldüğü açıklandı.
Projenin  180 m² si kapalı alan olmak üzere toplam 4000 m² alanı kapsadığı bildirildi.
Köroğlu Mahallesi Köy Konağı ve Kültür Merkezi   bahçesinde ayrıca çocuklar için oyun parkı ,yetişkinler için de, spor parkının bulunduğu  ve proje tamamlandığında da, yaklaşık 85.000 TL’ye malolacağı açıklandı.
Proje ile ilgili olarak, Köroğlu Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Güzelleiştirme Derneği  Başkanı Cengiz Düz yaptığı açıklamada;
“2011 yılında ilk göreve geldiğimizde böyle bir yapının eksikliğini hissettim.
Özellikle köylere giden  cenazelerdeki  “Cenaze ve Taziye Evi” eksikliğinin yanında  gençlerin  de Köroğlu Mahallesinde eğlenebilmeleri için  böyle bir çalışma başlattık.
Yaptığımız çalışmalarda yapının tarihi  dokusunu uygun tadilat yaptık.
Yaptığımız bu çalışma özellikle tüm yönetici arkadaşlarımızın ittifakıyla yapıldı.” dedi.
Başkan Cengiz Düz bu proje için Kardeş belediyelerden de destek aldıklarını , bu desteğin malzeme olarak  verildiğini  söyledi.
Cengiz Düz Köy Konağı ve Kültür Merkezi   bahçe düzenlemesi için yaklaşık  400 çam fidanının dikildiğini bu fidanları da Şebinkarahisar Orman İşletmesinden aldıklarını açıkladı.


Çamoluk Haber
 




 
 
 
 
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205