Taş Ocağı Fabrikaya Dönüşmüş. 

Sarpkaya ziyaretimizde göğsümüzü kabartan tablo Sarpkayalı iş adamı Zeynel Gümgüm'ün bir dağın yüzeyine kurduğu mermer fabrikası oldu.

Taş Ocağı Fabrikaya Dönüşmüş. 

Sevgili hemşehrilerim sizlere birkez daha canı gönülden sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.
Bir sonbahar günü, komşu ilçemiz Şebinkarahisar'a sınır olan sarpkaya köyümüzü bir vesile ile ziyaret edip köy sakinleri ile hasret gidermeye çalıştım. Misafirperverlikle karşıladılar. Kahvehanelerinde hoş bir sohbetten sonra müsade alıp Sarpkaya sakinlerinden iş adamı Zeynel Bey'in mermer fabrikasını görmek istedim.
Adeta her tarafı taş kütlesi ile çevrili bir dağın yüzeyine kurulmuş son derece modern ve detaylı bir mermer üretim fabrikası kurmuş. Traverten ismini taşıyan ve hiçbir bakteri üretmeyen özellikteki bu taşı muhtelif ebat ve desenlerde üretip kullanıma hazır mermer ürünleri ile ülkemizin her bölgesine, birçok üniversite cami ve kütüphaneleri Çamoluk mermeriyle donattığı gibi kendi ocağı olmayan birçok mermer fabrikasına da istenilen ebatlarda kesime hazır ham taş gönderiyor. yöremizin birçok sıkıntılarını göğüsleyip ilçemizin ücra bir köşesini maden ocağı fabrikasına dönüştürüp birçok hemşehrimize iş imkanı sağladığı gibi ürettiği mermer ürünleriyle de ilçemizi tanıtan bu hemşehrimizi şahsım ve sizler adına tebrik ediyor cenab-ı Haktan başarılar diliyorum.
Sevgili hemşehrilerim yıllar önce gazeteciliğim döneminde ilçemizi ve saygıdeğer iş adamlarımızı kamuoyuna tanıtıp halkımızın Çamoluk'un refahı için her zeminde birçok iş adamımızla ilçemize çeşitli alanlarda üretim yapan iş yeri açmaları için halkımız adına davet ettik. Ancak hiçbirisi zahmet edip yapmadılar. Devletin yapması gereken bir takım kamu binalarını üstlenip yapanlar oldu. Onlara minnettarız. Sizler adına sonsuz teşekkür ediyorum. Zeynel Gümgüm bey ise Sarkaya'nın dağlık bir bölgesini fabrikaya dönüştürmüş.
Göğsümüzü kabartan bu tabloyu sizlere takdim etmek istedim.
Darısı diğer iş adamlarımızın başına diyorum.

Allah'a emanet oldunuz.

Harun Karsavran

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2024, 18:44

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
asım üzümcü
asım üzümcü - 1 gün Önce

Bu Mermer ocağına yakın köylüyüm yıllardır bu Ocak çalışmaktadır istihdam sağlanması güzel bir olay fakat bu kamyonların yollara vermiş olduğu zararı gözardı edemezsiniz en azından köyün merkezine yollarına yada iş makinaları dan istifade edebilirdik keşke birde bizim gibi bu köylerde yaşayan kişilerde den öneri ve şikayatlerimizi dinleyip bu kadr gereksiz abartılı haber yapmasaydınız amacım üzüm yemek bağcıyı dövmek değil bu arada

banner200

banner205