Paketleme makinelerinin Çamoluk Otogarına kurulması ve tesisin geleceğine dönük açıklama yapan Musa Varıcı; "Aslında biz tesise eski kesimhaneyi hazırlamıştık.
Bize ilk önce makinenin yüksekliği için 3.70 metre yükseklik yeterli denilmişti, fakat projede sadece paketleme makinesi vardı. Daha sonra biz bu paketlemeye kuru fasulye ve siyez buğdayı eleme ve kabuk soyma makinelerini de ilave ettirdik.
DOKAP ve Giresun İl Tarımdaki arkadaşlar ile bir çalışma daha yaparak makine parkurunu genişlettik.
Makine parkuru genişleyip bir de ihale kış aylarına gelince ve makinenin yüksekliğinin de 6 metre olduğu söylenince, Çamoluk'ta buna yeterli tek yerin otogar olduğu için tesis buraya kuruldu.
DOKAP mühendislerinin makineleri çalıştırıp test ettikten sonra teslim almaları gerekiyordu.
Yapılan test ve kurulum çalışmalrından sonra DOKAP yetkilileri tarafından teslim alınan makineler; Çamoluklu çiftçilerimizin hizmetine sunulmak üzrere bizlere teslim edildi" dedi.
Musa Varıcı, Çamoluk'a kurulan tesisin, yalnız kuru fasülye ve siyez buğdayı paketlemeyeceğini Çamoluk Balı ve Cevizin de bu tesislerde paketlenerek, Çamoluk Markası altında pazarlanacağını söyledi.
2000m² kapalı alana kurulacak tesis ile Çamoluklu ikibin çiftçiye istihdam sağlanacağını açıkladı.
Belediye öncülüğünde ve denetiminde kurulacak kooperatif ile, Çamoluk ekonomisine ciddi manada ekonomik girdi sağlanacağını ifade eden Musa Varıcı, Çamoluk çiftçisine her türlü desteği vereceklerini açıkladı.
Çamoluk Haber