Çamoluk Eğitim Vakfı kuruluyor..

Çamoluk Derneği düzenlediği istişare toplantısı ile Çamoluk Eğitim Vakfının kurulacağını açıkladı.

Çamoluk Eğitim Vakfı  kuruluyor..
9 Şubat 2013 Pazar günü Çamlıca da ki Çamoluk Dernek binasında düzenlenen istişare toplantısında, eğitim konularına yoğunlaşmak amacıyla ayrı bir vakıf kurulacağı açıklandı.
Çamoluk, köy dernek başkanları ve bazı işadamlarının katıldığı istişare toplantısı, Fatih Aydın'ın gündeme ilişkin ve dernek çalışmalarıyla ilgili  açıklamasıyla başladı.
Fatih Aydın  13 yıldır Çamoluk Derneğinin burs verdiğini  ancak seçimlerden ve çekişmelerden  bıktıklarını  
dile getirerek, vakıf kurmak suretiyle bu çekişmelerden kurtulmak istediklerini söyledi.
Aydın kurulacak vakfın yönetimine bu güne  kadar Çamoluk Derneği Burs komisyonuna bağış yapanların  kurucu üye olarak alınacaklarını söyledi.
Daha sonra Çamoluk Derneği Başkanı Yaşabey Kalebaşı kısa bir açıklamayla neden  vakıf kurma gereği hissettiklerine dair açıklamalarda bulundu.
Yapılan açıklamalarda, bu güne kadar Çamoluk Derneğine burs konusunda toplam 180 kişinin bağışta bulunduğunu sürekli bağışta bulunanların ise 60 kişi olarak kaldığı açıklandı.

Açıklamalarda, zamanla burs bulma konusunda sıkıntıların olduğu ve bu sıkıntıların da Vakıf Kurmak suretiyle aşılabileceği bildirildi.
Vakıfların derneklere göre bir çok avantajının bulunduğu bunların başında ise bağışta bulunan işadamları yada şirketlerin, bağışlarını  vergilerden düşebildiği,  bunun da bağış yapanlar açısından bir avantaj olduğu ifade edildi.
Yapılan açıklamada,Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneğinin Yönetim Kurulu görev süresi içinde ikinci istişare toplantısını  düzenlediği  açıklandı.
Toplantıdan önce  misafirlere kahvaltı ikramı yapıldı.
Toplantıya ,Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen, Giresun İl Genel Meclisi Üyesi
Abdullah Kürkçü, İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Ekmen, İTO Meclis Üyesi
Hüseyin Akarçeşme, Çamoluk Bal Ağalarından Murat Şapaloğlu ve Çamoluk Kur’an Kursu
Derneği Başkanı Süleyman Kor’da  katıldı.
Daha sonra toplantıya katılanların görüş ve düşünceleri alındı.
İlk olarak eski dernek yönetim kurulu üyelerinden Adnan Karabul söz aldı ve kurulacak vakfa her türlü desteği vereceğini açıkladı.
Daha sonra Veysel Ekmen Söz aldı ve Çamoluk Derneğinin çeşitli nedenlerle  seçim ve siyaset gibi konuların içine çekilerek yıpratıldığını bu nedenlede burs konusunda zorlukların yaşandığını gündeme getirdi.
Yapılacak çalışmayla birlikte kurlacak vakfın bu tür tartışma ve çekişmelerden uzak kalabileceğini söyledi.
Toplantıya katılan çoğu katılımcılar vakıf konusunu destekleyeceklerini açıkladılar.
Eski Yenice Beldesi Dernek Başkanlarından Zekeriye Duras'ta vajıf konusunun önemli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini açıklayarak vakfın kuçaklayıcı olması gerektiğini söyledi.
İstişare toplantısı ile ilgili kendilerine her hangi bir konu belirtilmediğini söyleyen Duras,"Toplantının konusu katılımcılara bildirilse daha verimli olurdu" dedi.
Kutluca Köyü Dernek Başkanı Kazım Karaçoban'da yaptığı konuşmada;yazılanların güzel ve herkes tarafından kabul edileceğini ancak uygulamada gösterilecek yanlış  tutum ve davranışlarla Çamoluk Derneği durumuna düşülmemesi gerektiğini söyledi.
Karaçoban, Ayrıca Vakıf yönetimi için  illa da eskiden bağış yapma şartlarının aranmaması gerektiğini söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmed arif akar
ahmed arif akar - 12 yıl Önce

Yıllar önce dostlarla hasbihal ederken eğitim işinin önemi,yapılması ve nasıllığı üzerine konuşmuştuk.bu işin öneminden bahisle isminin,vasfının ve faaliyet alanının ayrıştırılmasından bahsetmiştik.Çamoluk un açmazlarının çok olduğunu,tarım,ticaret,turizm şehri olmasının pek mümkün olmadığını bu hususlarda kalkınmanın çok zor olacağını söylemiştim.Çamoluk belki bu vasıflardan yoksundu,iklimi ve arazisi tarıma müsait değildi,ticaretle kalkınma gerçekleştirecek büyük nüfus kitleleri meskun değildi,tarihi varlıkları na-mevcut ve ulaşım ağlarının uzağında idi ama bütün bu negatif durumlara rağmen vatanperver bir halkı ve gurbette dahi olsa genç bir nüfus kitlesi vardı.İşte bu insan kaynakları potansiyeli iyi yetiştirilirse Çamoluk un itici gücünü oluşturabilirdi.yıllar önce bunları konuşmuştuk ve acizane bu işin bir vakıfla ve eğitim gönüllüsü bir kitle ile başarılabileceğini arz etmiştim,tevafuk ismide Çamoluk Eğitim Vakfı –ÇEV olsun demiştim.

ahmed arif akar
ahmed arif akar - 12 yıl Önce

Bu haber beni ziyadesiyle mutlu etti,ancak bu iş kolay olmayacaktır.Çamoluk taki sosyal doku fazlasıyla siyasete angaje olmuştur,insanlar arası çekişme ve birbirini çekememe had safhadadır.bölgemizde dernek sayısı resmi olarak rekor kıracak seviyededir,ancak birliğe vesile olması gereken dernekler bizatihi toplumsal ayrışmadaki kalelerimizdir.öncelikle birilik fikrinin yaygınlaşması ve ona olan inancımızın artması lazım.Birlik bulursak dirlik bulabiliriz ve o zaman bu işler başarılabilir.Kamu efkarında oluşacak birlikten sonra bu işin ehil ellerde yürütülmesi lazım,eğitim ve diyanet camiası ağırlıklı olmak üzere,genç dinamik yürütücü bir kadro,yaşı kemale ermiş bu işe gönül vermiş büyüklerimizin rehberliğinde,iş adamlarının ve halkın maddi katılımları ile bu işler yürütülebilir.

ahmed arif akar
ahmed arif akar - 12 yıl Önce

Vakfın kendisine bir projeksiyon yapması, mekan olarak gurbette ve Çamoluk ta,hedef kitle olarak ilköğretim,ortaöğretim ve yükseköğretim şeklinde öğrencimizin/ihtiyacın olduğu her yaş grubuna yönelik hizmet ve sonuç odaklı çalışmalar projelendirmesi lazım.yakın ve uzak dönemde Çamoluk lu kaç öğretmen,kaç mühendis,kaç doktor,kaç ilahiyatçı ,kaç iktisatçı vd. yetiştirilecek ve bunlar dini-milli özelliklerle nasıl techiz edilecek bu somut hedef kesinlikle konulmalı ve ulaşmak için ekstra gayret sarfetmeli.Burs verme meselesini çözebilen Çamoluk bu işi halledebilir.Tarihi,coğrafi ve sosyolojik zaaflarımızı yeni nesilleri donanımlı yetiştirerek aşabiliriz.

EMİN KARABUL
EMİN KARABUL - 12 yıl Önce

ÇAMOLUKLU BUNUDA YEDİ HADİ GEÇMİŞ OLSUN YILLARDIR EMEKLERİNİN VERİLDİĞİ DERNEĞİMİZİN VAKIF OLMASI İLGİNÇ BİZİM DERNEĞİMİZİN BURS KOMİSYONU MEVCUT İKEN ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRIP DERNEKLE BERABER HAREKET EDİP DERNEĞİN FAALİYETLERİNE ELEŞTİRİ YAPAN İNSANLARA CEPHE ALAN BURS KOMİSYONUNUN GELECEĞİNİ DERNEKTEKİ ŞAHSİ MENFAATLERE GÖRE YÜRÜTENLER ŞİMDİ VAKIF OLMASINI İSTEYENLERMİDİR.
BİZİM VAKIF'A İHTİYACIMIZ YOKTUR. BİZİM BURS KOMİSYONUMUZDA BİR NEBZE VAKIF GİBİDİR. ÜST TABAN İLE GÖRÜŞÜLDÜĞÜ KADAR ALT TABANA YAYILSAYDI BAGIŞ SİSTEMİ BUĞÜN BU DURUMLAR BU ŞEKİLDE OLAMAZDI . NEDEN VAKIF ÇAMOLUK DERNEĞİ ARTIK ÇIKMAZDA ÇÜNKÜ DERNEĞİN SİYASİ ÇEKİŞMELERE İTENLERDE DERNEĞİ DERNEKÇİLİKTEN ÇIKARIP ŞAHSİ MENFAATLERE İTENLERDE ŞUANKİ DERNEĞİN SÖMÜRGECİLERİDİR.
EĞER ÇAMOLUKLUYA BİR FAYDASI OLACAK İSE DERNEKLERİN HEPSİ VAKIF OLSUN
ALLAH UTANDIRMASIN ÇAMOLUK'UN SEVDALILARI....

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Yıllardır derneklerimiz yöre iş adamlarımızın katkıları ile ayakta durmaya ve yardım eden kişilerin oyladığı yöneticiler dernek yönetimine aday olmuştur. Sürekli yardım eden yardım sever kişi sayısı 60 kişi olması ise DERNEK İDARECİLERİMİZİN dikkate alarak araştırmalar yapmaları gerekmektedir.
YÖREMİZİN ORTASINDAN GEÇEN KELKİT IRMAĞI üzerine kurulan HES HİDRO ELEKTRİK SANTRALLERİ ne yazık ki yöre insanına en ufak bir katkısı olmamıştır. 49 yıl sürekli gelir getirecek bir yatırımı yöre iş adamlarımız ve derneklerimiz neden inşa edip yöreye maddi gelir kaynağı olmamıştır.
Arazi bakımından bazı zorluklarımız olabilir, ancak cenabi allah bizlere KELKİT IRMAĞINI BAĞIŞLAMIŞ ve SU AKIP GİDER ÇAMOLUK İZLER, PARAYIDA BAŞKASI ALIR.
Yöremiz için aslında hala fırsatlar var. Madem VAKIF KURULMAKTA işte size kaynak. DERELERİMİZE ELEKTRİK SANTRALLERİ KURUP KÖYLÜYE SATALIM... Bilindiği gibi elektrik üretmek serbest oldu.........

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

HES için yapılan su toplama havzalarında fevkalade ÖRDEK ve KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİ yapılabilinir. Kurulucak VAKIF ADINA işletilip gelir kaynağı olabilir. Yöremizde ve ülkemizde pek alışılmamış bir hayvancılık olsada çok karlı ve zahmetsiz bir üretim dalı.
Gıdasının yarısına yakınını su içinde ki canlılardan ve bitkilerden alan aynı zamanda ot ilede beslenen kazlar her türlü hastalıklara karşıda dayanıklıdır.
Evet sayın hemşehrilerim, ilçe ve köy derneklerimiz artık üretim için harekete geçmeli ve sürekli gelir getirici PROJELER ÜRETMELİ. Yazın üç günlük FESTİVAL için harcanan enerjiyi ne olur üretim için harcayalım..
Su havzalarının kenarlarına yapılacak sosyal tesisler ile TURİZMİ CANLANDIRALIM. Köy otobüslerimiz üç - dört günlük turlar düzenlesin, insanlara seyehat etmesini özendirelim...
KELKİT VADİSİNDE GELİR GETİRİCİ ÇOK KAYNAKLAR VAR ANCAK BİZLER DEĞERLENDİREMİYORUZ..

S. Muhammed
S. Muhammed - 12 yıl Önce

“... 13 yıldır Çamoluk Derneğinin burs verdiğini ancak seçimlerden ve çekişmelerden bıktıklarını
dile getirerek, vakıf kurmak suretiyle bu çekişmelerden kurtulmak istediklerini söyledi.
...”
Evet, vakıf kurmakla siyasi çekişmelerden kurtulmak kolaysa bizde derneklerimizi kaldıralım o zaman. Zihniyet değişmeden dernek ha vakıf olmuş, ha da cemiyet ne fark eder, ya da isimler değişmiş. Siyaset her zaman siyasettir, sadece yapılan iş bir kamuflajdır. Biz bilmeyiz ağamız bilir. Maske değişir ama maskenin altındaki yüz hiç değişmez. Çamolukluyuz zaten safız, ha dernek olmuş ha vakıf, biz ikisini de yeriz.
Evet, olsun bakalım vakıf; Tabi ki siyaset işin bahanesi değilse...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205