Vali Dursun Ali Şahin, il dışındaki hemşerilerimize davetiye göndererek “HAYDİ KÖYÜMÜZE GERİ DÖNELİM, SEVGİMİZİ KÖYÜMÜZE GERİ VERELİM” çağrısında bulundu.
Tüm sivil toplum kuruluşları, dernekler vasıtasıyla hemşerilerimizi memleketlerine dönüp köylerini şenlendirmeye, hareketlendirmeye çağıran Vali Şahin davet yazısının girişinde, İlimizin nüfusunun yıldan yıla düştüğünü, halkın iş ve aş bulabilmek amacıyla köyünü ve sevdiklerini terk ederek, başka kentlere ve yurt dışına gitmek zorunda kaldığını belirtti.
İlimizin, önceki yıllara göre su, yol, elektrik gibi temel ihtiyaçlar bakımından çok çok ileride olduğunu kaydeden Vali Şahin, şehirdeki tüm imkanların köylere de sunulduğunu ifade etti. Davet yazısında“Bir başkadır köy hayatı. Sessiz sakin hayat, doğal ürünler, stresten uzak yaşam, temiz hava... hepsi bir arada hayat iksiridir bunlar.” diyen Vali Şahin, “ HAYDİ KÖYÜMÜZE GERİ DÖNELİM, SEVGİMİZİ KÖYÜMÜZE GERİ VERELİM “ Projesi başlatıldığını belirtti.
Yazıda; özellikle emekli olmuş veya herhangi bir işi olmayan hemşerilerimiz daha rahat hayat sürmeleri için doğup büyüdüğü evlerine dönmeye ve enerjilerini şehrin karmaşıklığı içinde değil de güzel köylerindeki ekonomik durumunu iyileştirici ve aile tarımcılığını canlandırıcı çalışmalarla huzurlu yaşamlarını sürdürmelerine davet ediliyor.
Sayın valimiz İLİMİZ İÇİN GÜZEL PROJELER YAPMAKTA ancak yöremizin en büyük sorun dağınık yerleşim yerlerinden kaynaklanmakta. Öncelikle derneklerimiz 50 şer metre karelik toplu yerleşim yerleri yapıp insanların mal ve can güvenliği bakımından korkusu olmayacak.
Her nedense yöremizde bir ağaç dikme merakı var, ancak yıllık SEBZE YETİŞTİRMEK ve daha tatlı para kazanma kimsenin aklına gelmemekte.
Örneğin bölgemizde MARUL, GÖBEK SALATA gibi serin havayı seven yıllık sebzeler üretilmemekte.
Alışa gelmiş fasulye gibi sebzeler yazın sıcağında yandıklarından dolayı verim alınamamakta ve insanların ziraat hevesi kırılmakta.
Meyve ise beş on yıl sonra tam verim alındığından meyvecilikte tam bir profesyonel yapılmamakta.
Yöremiz iklim şartlarına uyan sebze üretimi ve SERACILIK gelişirse istenilen nüfus artması olur.